6. mednarodna poslovna konferenca

REAL ESTATE DECISIONS & HYBRID WORKPLACE

3. oktober, 2023

Kongresni center Brdo

Atipična poslovna konferenca

ZA MNENJSKE VODITELJE
IN KREATIVNE LJUDI

Letošnja Workplace Design konferenca se je osredotočila na pomen raziskav in načrtovanja v začetnih fazah projekta prenove delovnih prostorov. Spoznali smo primere dobrih praks in dobili vpogled v tematiko s strani priznanih mednarodnih strokovnjakov. Hvala vsem, ki ste bili z nami. Se vidimo na WDC24!

Alenka-profilna-02

Workplace Design konferenca je mednarodni poslovni dogodek o sodobnih delovnih okoljih, fizičnih in virtualnih. Osrednja tema konference je vpliv delovnih prostorov na zadovoljstvo zaposlenih, njihovo storilnost in uspešnost, pripadnost podjetju, na delovno etiko, sposobnost rekrutiranja najboljših kadrov ter na druge dejavnike, ki vplivajo na poslovne in finančne rezultate podjetja.

Želja po novem znanju nas združuje, zato se zopet vidimo oktobra 2024, ko bomo ponovno odprli ključne teme za uspeh workplace projektov.

Pridružite se nam na WDC24!

Alenka Kragelj Eržen

DIREKTORICA IN VODILNA ARHITEKTKA
Kragelj arhitekti d.o.o., Slovenija

7 let tradicije

26+ govorcev

376+ udeležencev

410+ minut mreženja

SPOZNALI BOSTE ...

Workplace Design konferenca je v prvi vrsti namenjena najvišjim vodilnim, članom uprav in podjetnikom. Na njej boste srečali svoje kolege iz naprednih in uspešnih podjetij vseh velikosti in dejavnosti.

Dogodka se udeležujejo tudi strokovnjaki za trženje, finance, workplace strategije, HR, nepremičnine in drugi vodilni, ki želijo izboljšati učinkovitost poslovanja, sodelovanje med zaposlenimi ter pritegniti mlade, nadarjene kadre.

Kragelj-WDC2021-126 (1)
Konferenca WDC je ponudila odlične priložnosti za mreženje in vsa predavanja so bila zelo uporabna. Še pomembneje je, da smo slišali preizkušene strategije, kako prilagoditi delovno okolje potrebam ljudi, novim tehnologijam in dolgoročni viziji organizacije.

Tomaž Šalamon

PREDSEDNIK UPRAVE 
Banka Sparkasse d.d., Slovenija

KDO NAS JE NAGOVORIL

GOVORCI WDC23

Letošnja konferenca se je osredotočila na začetne faze projekta prenove delovnega okolja, s poudarkom na pomembnosti raziskav in načrtovanja. 

ČAS ZA NOVA ZNANJA

PROGRAM WDC23

8:30–9:00

Registracija / jutranja kava

9:00–9:05​

Glavni oder

Dobrodošlica

Alenka Kragelj Eržen, Kragelj arhitekti

Direktorica | vodilna arhitektka

Uvod v WDC23 dan

Dr. Nigel Oseland, Workplace Unlimited

WP Strategiest | Change Manager

9:05–9:45

Glavni oder

Working forward – Hard facts, soft skills

Peter Ippolito, Ippolito Fleitz Group

Co-Founder | Managing Partner

Pandemija je spremenila naše razumevanje znanjskega dela, spodbudila razprave in poudarila nove priložnosti. Danes ni nujno, da delo poteka v pisarni … Pisarna tudi ni samo kraj dela, ki ga, kot smo ugotovili, lahko opravljamo na več lokacijah. Oblikovanje današnjih delovnih okolij zahteva osredotočanje na procese, na podlagi česar lahko ustvarimo spremenljiva orodja z močnimi identitetami, ki poosebljajo vrednote in namen podjetja ter v središče postavijo svoje uporabnike.

9:45–10:20

Glavni oder

Framing the possible

Kay Sargent, HOK

Senior Principal | Director of WorkPlace

Zadnje obdobje nam je dalo priložnost, da na novo razmislimo o nečem, kar smo desetletje jemali za samoumevno – tj. kako delamo. Da razmislimo o delu in prostorih, v katerih delamo, ter na novo opredelimo, kakšni bi ti prostori lahko bili in bi morali biti. To, ali lahko delodajalec pritegne in obdrži nove talente, je odvisno od tega, ali je sposoben zadovoljevati raznovrstne potrebe zaposlenih, hkrati pa mora svojim ekipam omogočati, da ne glede na lokacijo najbolje opravljajo svoje delo. Za uspešen prihodnji razvoj morajo podjetja delovne prostore začeti dojemati kot kraje, ki izboljšajo način dela ljudi. Poskrbeti moramo, da začnejo podjetja na delovne prostore gledati kot na prednost in ne obveznost ter da se zavejo potenciala, ki ga lahko ustvarijo z zagotavljanjem visokozmogljivih delovnih prostorov. Za to moramo imeti jasno vizijo o tem, kaj je mogoče, in razviti strategijo oblikovanja delovnih mest na podlagi značilnosti posameznega podjetja in ne s posnemanjem tega, kar počnejo drugi. Poleg tega moramo uporabiti vključujoč in celosten pristop, pri katerem v proces vključimo vse zaposlene. V tem novem ekosistemu hibridnih prostorov postaja čedalje pomembnejši namen kraja, pa tudi to, da vemo, kako ga doseči. Zdaj je čas, da razmislimo, kako naprej.
Kay Sargent, HOK

10:20-11:00

Odmor

11:00–11:35

Glavni oder

Do You Walk or Talk People Centric Change?

Jennifer Bryan, Change and leadership

Managing Director

11:35–12:10

Glavni oder

Breaking the mold: How changing leadership mindsets at an early stage can drive change

Gerda Stelpstra, Cushman & Wakefield

Partner | Total Workplace Lead Office Consultancy
Se trudite uresničiti pobude za preobrazbo delovnih prostorov? Se vam zaposleni pri tem upirajo ali nočejo sodelovati? Niste edini. Čeprav je dokazano, da ima podpora vodstva ključno vlogo za uspešno doseganje sprememb, je pri projektih preoblikovanja delovnih prostorov upravljanje sprememb pogosto spregledano. Poglobili se bomo v vpliv slabega upravljanja oziroma upravljanja, ki ne podpira sprememb, in pojasnili, zakaj je dobro upravljanje ključno za uspešno preobrazbo. Predstavili bomo praktične primere tega, kaj lahko vodilni kadri storijo, da spodbudijo spremembe, in kakšno vlogo imajo pri zagotavljanju uspeha. Na primeru projekta za eno izmed strank bomo predstavili pravila uspešnega upravljanja sprememb. Pogledali bomo, kaj je delovalo in kaj ne, ter se učili iz izkušenj tega podjetja. Spoznali boste, kako lahko bolje pristopite k upravljanju sprememb v okviru pobud za preobrazbo svojih delovnih prostorov. Ne zamudite te enkratne priložnosti ter pridobite dragocene informacije in praktične nasvete o tem, kako lahko preobrazbo delovnih prostorov spremenite v uspeh. Pridružite se nam na zanimivem predavanju, ki vam bo dalo misliti, hkrati pa vas bo spodbudilo in pripravilo za to, da se boste odločno lotili uvajanja sprememb.

12:10–12:45

Glavni oder

Prepare well for your workplace design project – Create spaces that work for all

Muriel Altunaga Aguirre, The Flow
Independent Consultant
Dobro je znano, da oblika delovnih prostorov deluje kot magnet, ki privlači zaposlene in uporabnike. Mnoga podjetja si prizadevajo ustvariti delovno okolje, ki omogoča bolj dinamično in sodelovalno delo ter predstavlja blagovno znamko in duh podjetja. Strateginja delovnih prostorov Muriel Altunaga nas bo popeljala na razburljivo popotovanje: od prelomnega trenutka, ko se v podjetju pojavi potreba po novih delovnih prostorih, do odobritve oblikovalskega predloga. Uspešnost projekta je odvisna od celostnega razumevanja potreb novih delovnih prostorov ter strinjanja glede osnovnih oblikovalskih zasnov in vizije projekta. Murielino predavanje se bo osredotočalo na praktične vidike začetne predstavitve projekta, s poudarkom na vključenosti deležnikov in uporabnikov ter tem, kako pomembno je, da vse organizacijske spremembe in oblikovalske rešitve temeljijo na zanesljivih podatkih in trdnih dejstvih.

12:45-13:55

Kosilo in mreženje​

13:20–13:55

Vzporedni program

Mastermind Session z govorci WDC23 (Premium)

13:55–14:20

Glavni oder

Understanding the Uncertainty of Work

George Edward Muir, EverythingOmni

14:20–14:55

Glavni oder

Practical Guide to POE

Dr. Nigel Oseland, Workplace Unlimited
Workplace strategist, change manager

14:55-15:35

Glavni oder

Okrogla miza z govorci WDC23

Pogovor bo vodil Dr. Nigel Oseland

15:35-15:40

Glavni oder

Zaključek

Alenka Kragelj Eržen

15:40-17:30

Glavni oder

Druženje

NAVDIH

WDC GALERIJA

Oglejte si fotogalerijo dogodka WDC23. Vabimo vas, da se nam pridružite na prihodnji WDC konferenci in skupaj ustvarimo še več nepozabnih trenutkov.

PRIDRUŽITE SE naši skupnosti

PRIJAVITE SE NA WDC NOVICE​

Pravočasno prejmite vse novosti o programu, posebnih akcijah in drugih novostih

PRIDRUŽITE SE NAM

REZERVIRAJTE SVOJ SEDEŽ

Pozdravite poletje z 10 % + 10 % popustom!

Spoštovani poslovni partnerji, cenjeni pretekli udeleženci. Ob zaključku “šolskega leta” se vam Kragelj arhitekti zahvaljujemo za vašo podporo in uspešno poslovno sodelovanje. V znak hvaležnosti vam podarjamo 10 % popust na kotizacijo. Posebna ponudba velja le do 21. junija. Druga dobra novica je, da se popusti med seboj seštevajo. Če vaše podjetje prijavi dva udeleženca ali več, vam bomo priznali še dodatni 10 % “količinski” popust. To pomeni, da lahko ceno kotizacije znižate kar za petino! *Po prijavi vam pošljemo predračun za plačilo izbrane kotizacije po posebni Early Bird ceni in z upoštevanim promocijskim popustom.
Conference Pass

Dostop do osrednjega programa konference, dostop do razstavnega prostora, osvežilni odmori in lahko kosilo

  • Dostop do osrednjega programa konference in razstavnega prostora
  • Osvežilni odmori in lahko kosilo
  • Goodie bag in ekskluzivni popusti ter ponudbe

155 €

Premium
Conference Pass

Vse kar je vključeno v Conference Pass + ekskluzivne ugodnosti: Premium sedišče, ekskluzivno mreženje z govorci, dostop do video posnetkov konference

  • Dostop do osrednjega programa konference in razstavnega prostora
  • Ekskluzivno mreženje z govorci
  • Premium sedišče
  • Osvežilni odmori in lahko kosilo
  • Goodie bag in ekskluzivni popusti ter ponudbe
  • Dostop do video posnetkov konference

255 €

Virtual Pass

Dostop do glavnega programa konference preko prenosa v živo, dostop do video posnetkov konference

79 €

*Cene ne vključujejo DDV.

Rezervirajte si svoje sedeže zdaj, imena udeležencev lahko spremenite kadarkoli. Za več informacij nas kontaktirajte preko obrazca ali pokličite na +386 (0)1 256 43 50.

UX PRIZORIŠČE

POSEBNA IZKUŠNJA

Izbirajte med Conference pass s posameznimi sedeži ali Premium pass z banketnimi in klubskimi omizji.

WORKPLACE DESIGN konferenca

MNENJA PRETEKLIH UDELEŽENCEV

WORKPLACE DESIGN CONFERENCE

ATTENDEES ARE COMING FROM

udeleženci

UDELEŽENCI PRETEKLIH LET

PARTNERJI

SPONZORJI IN RAZSTAVLJAVCI

STRATEGIC & FOUNDING PARTNER
FOUNDING PARTNERS
PARTNERS
MEDIA PARTNER

SPONSORS

Povežite se s svojo ciljno publiko. Predstavite svojo blagovno znamko.
Postanite sponzor ali razstavljalec in se povežite s svojim ciljnimi kupci.
kongresni center brdo, slovenija

prizorišče in lokacija

KDO NAS JE NAVDUŠEVAL V PRETEKLIH LETIH 

GOVORCI PRETEKLIH WDC KONFERENC

Kirk Vallis

Global Head of Creativity Development Google, USA

Alex Pinter

Strategic Innovation & Growth Lead
Accenture, Austria

Ruben Van Eijk

Head of Creative Shop CEE Meta, USA

Asif Sadiq, MBE

Senior Vice President, Head of Equity and Inclusion,
Warner Media, UK

Michal Matlon

Place & Architecture Psychologist
theLivingCore, Austria

Dr. Ken Dooley

Chief Strategy Officer for Empathic Building
Haltian, Finland

Peter Baumann

Global Head of Real Estate & Facilities Projects
SAP, Switzerland

Randy Gage

Author & Speaker RandyGage.com, USA

Dr. Nigel Oseland

WP Strategist & Change Manager
Workplace Unlimited, UK

Thomas Fundneider

Founder & CEO
theLivingCore, Austria

Alenka Kragelj Eržen

Lead Architect and CEO
Kragelj Architects, Slovenia

Monika Ivanović

Head of Employer Branding
Infobip, Croatia

Tatjana Milnović

Global Brand Strategist
Infobip, Croatia

Roko Malkoč

Product Director
Better, Slovenia

Božidarka Radović

Product Lead
Better, Slovenia

pridruži se naši skupnosti

vaše sporočilo ali povpraševanje

PRIDUŽITE SE naši skupnosti

prijavite se na WDC novice

Pravočasno prejmite vse novosti o programu, posebnih akcijah in drugih novostih

COPYRIGHT 2023 KRAGELJ ARCHITECTS LTD., WORKPLACE DESIGN CONFERENCE 2023

PORTRET

Peter Ippolito

Co-founder and Managing partner
Ippolito fleitz group

Peter Ippolito je študiral arhitekturo v Stuttgartu in Chicagu. Med študijem je delal tudi kot asistent pri prof. Benu Nicholsonu v Chicagu in si nabiral dragocene praktične izkušnje v arhitekturnem biroju Daniela Libeskinda v Berlinu. Skupaj z Gunterjem Fleitzom je leta 2022 ustanovil oblikovalski biro Ippolito Fleitz Group. Leta 2015 sta bila kot prva nemška notranja oblikovalca sprejeta v prestižno »dvorano slavnih« revije Interior Design. Poleg ustvarjalnega dela Peter poučuje na različnih šolah ter je zelo iskan predavatelj na različnih dogodkih in član tekmovalnih žirij. Je tudi član društva nemških oblikovalcev (Deutscher Designer Club).
Kay Sargent, HOK

PORTRET

Kay Sargent

Senior Principal, Director of WorkPlace
HOK

Kay je priznana strokovnjakinja z 38-letnimi izkušnjami na področju strategije in oblikovanja delovnih prostorov ter oblikovalka, ki je za svoje delo prejela že več nagrad. Je direktorica oddelka WorkPlace pri ameriškem podjetju HOK in tudi članica uprave navedenega podjetja. Leta 2020 je prejela nagrado za izjemne dosežke na področju notranjega oblikovanja, ki jo podeljuje ameriško združenje notranjih oblikovalcev ASID. Leta 2021 je bila med kolegi izbrana, da pred predstavniškim domom ameriškega kongresa predstavi strokovno mnenje o stanju na področju ameriških nepremičnin v državni lasti po pandemiji COVID-19 z vidika zasebnega sektorja. Kay je tudi članica delovne skupine GSA Diversity in svetovalnega odbora za raznolikost pri podjetju HOK.

PORTRET

Gerda Stelpstra

Partner | Total Workplace Lead Office Consultancy
Cushman & Wakefield, NIZOZEMSKA

Kot antropologinja ima Gerda edinstven pogled na sektor poslovnih nepremičnin, pri čemer se osredotoča na ljudi in organizacije. Slovi po tem, da svoje sogovornike spodbudi k razmišljanju o tematikah z različnih zornih kotov. Njen pristop temelji na antropoloških načelih, ki jih uporablja za usmerjanje organizacij pri razvoju delovnih prostorov. S celostnim pristopom prouči sistem, vsakodnevne naloge in vedenja, ki vplivajo na trende, s čimer zagotovi dragocen vpogled v preobrazbo delovnih prostorov. Zahvaljujoč bogatim izkušnjam v nepremičninskem sektorju je Gerda izvrstna poznavalka poslovnih nepremičnin ter najboljša strokovnjakinja za organizacije, ki želijo optimizirati delovne prostore.

PORTRET

Muriel Altunaga Aguirre

Independent Consultant
The Flow

Muriel je arhitektka z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju workplace projektov.Kot oblikovalka, strateginja za delovne prostore in upravljavka sprememb je izdelala projekte za številna podjetja, ki delujejo v različnih industrijah, okoljih, lokacijah in obsegu.

Poleg tega je delovala tudi v uglednih nepremičninskih podjetjih, med drugim tudi pri CBRE. To ji je omogočilo pridobitev celovitega razumevanja cikla nepremičnin. Navdušuje jo oblikovanje, ki je usmerjeno v človeka, ter kako prostor oblikuje vedenje ljudi.

Zagotavlja celovite storitve in k oblikovanju delovnih prostorov pristopa celostno, pri čemer poglobljeno razumevanje potreb uporabnika in podjetja združuje s strokovnim znanjem o omejitvah zgradbe in trajnostnih ciljih.

Muriel je vodila ekipe, ki so se ukvarjale z različnimi nalogami, vključno z oblikovanjem globalnih standardov delovnega okolja, uvedbo globalnih preobrazb in določanjem nepremičninskih strategij.

Je redna predavateljica na dogodkih in strokovnih panelih, povezanih z delovnimi okolji.

PORTRET

dr. Nigel Oseland

WP STRATEGIST & CHANGE MANAGER
Workplace Unlimited, ZDRUŽENO KRALJESTVO

Dr. Nigel Oseland je strateg za delovne prostore, okoljski psiholog in manager sprememb, ki razume človeške izkušnje oz. se zaveda, s kakšnim vedenjem lahko zagotovimo več idej ter večjo angažiranost in produktivnost na delovnem mestu.
Je priznan mednarodni govornik ter avtor oz. soavtor številnih člankov in knjig, kar med drugim vključuje knjigo Improving Office Productivity – A Practical Guide for Business and Facilities Managers.

PORTRET

Alenka Kragelj Eržen

CO-FOUNDER & CEO
KRAGELJ ARHITEKTI

Alenka Kragelj Eržen je arhitektka, strateginja za delovne prostore, oblikovalka in vodja projektov z več kot 15 leti izkušenj s projekti za poslovne naročnike. Je tudi mentorica, manager sprememb in vodja različnih delavnic, s katerimi organizacijam in zaposlenim pomaga pri prehodu na nove, učinkovitejše načine dela. Uspešno je vodila že številne projekte, ki so zajemali poglobljene raziskave, oblikovanje delovnih prostorov in selitev pisarn – za stranke, kot so A1 in VIP Mobil (člana skupine Telekom Austria Group), Outfit7, Grey Worldwide, Krka, skupina Prva, Zavarovalnica Triglav, Medis, DARS, UniCredit, Sberbank itd.